FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Princ Harry slavi u četvrtak 21. rođendan

LONDON, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Princ Harry, svojedobno usijanaglava britanske kraljevske kuće, a danas uzoran vojni pitomac, slavi učetvrtak 21. rođendan bez ekscesa kakvima je ranije bio sklon ali ibez pompe kakvom je njegov stariji brat William simbolički ušao usvijet odraslih.
LONDON, 14. rujna 2005. (Hina/AFP) - Princ Harry, svojedobno usijana glava britanske kraljevske kuće, a danas uzoran vojni pitomac, slavi u četvrtak 21. rođendan bez ekscesa kakvima je ranije bio sklon ali i bez pompe kakvom je njegov stariji brat William simbolički ušao u svijet odraslih.

Harry će i četvrtak provesti na uglednoj Vojnoj akademiji u Sandhurstu, južno od Londona, gdje se već deset mjeseci školuje za časnika, objavila je služba za tisak njegova oca, princa Charlesa.

U Britaniji se punoljetnost ostvaruje s 18 godina no 21. rođendan simbolički se smatra ulaskom u svijet odraslih i za tu je prigodu princ Henry Charles Albert David, treći u redu nasljeđivanja britanske krune, dao tri intervjua te pozirao fotografima.

Princ, koji je ranijih godina igrao ulogu play boya i nerijetko se impulzivno ponašao a nije osobito ljubio ni školske obveze, zadnjih tjedna pokazuje javnosti besprijekornu sliku vojnog pitomca. Stoga je press-služba njegova oca ponosno mogla objaviti da je mladić položio sve testove tjelesne pripreme u vojsci.

Jedan kraljevski komentator ocijenio je uspjeh "pobjedom". "Mnogi učenici odustaju, no on je preživio i sigurno mu nisu olakšali stvari", kazao je Christopher Wilson za Observer i zaključio da se princ "opametio i ušao u razdoblje polaganog sazrijevanja".

Britanska monarhija imala je problema predstaviti u dobrome svijetu mladog princa nakon što se on na maskenbalu pojavio odjeven u nacističku uniformu, nekoliko dana uoči obilježavanja 60. godišnje koncentracijskog logora Auschwitz.

Fotografije je objavio tabloid Sun i one su obišle svijet i izazvale osude, no princ je imao i drugih gafova. Tako je udario jednog fotografa, a nerijetke su i snimke njegova "veselog" ponašanja po noćnim klubovima, i rasipanju novca na putovanjima s djevojkom Chelsy Davy iz Južne Afrike.

No kako vojna disciplina obvezuje, prince je promijenio ponašanje iako nije izgubio smisao za zabave, bilježe mediji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙