FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devizne rezerve BiH oko dvije milijarde eura

BiH-Centralna bankaDevizne rezerve BiH oko dvije milijarde eura Devizne rezerve Bosne i Hercegovinedosegnule su iznos od gotovo dvije milijarde eura a stopa inflacije uzemlji i dalje je veoma niska i održava se na razini manjoj od dvaposto, priopćila je u utorak Centralna banka BiH.

SARAJEVO,20. rujna 2005.(Hina) -

Devizne rezerve Bosne i Hercegovine dosegnule su iznos od gotovo dvije milijarde eura a stopa inflacije u zemlji i dalje je veoma niska i održava se na razini manjoj od dva posto, priopćila je u utorak Centralna banka BiH.

U priopćenju o redovitim aktivnostima Banke navodi se da je točan iznos deviznih rezervi zemlje u ovom trenutku 3,9 milijardi konvertibilnih maraka (1,994 milijardi eura) dok slobodne rezerve iznose oko 180 milijuna KM (92 milijuna eura).

Niska stopa inflacije koju osigurava dosljedna primjena načela valutnog odbora (currency board) nastavlja poticati jačanje poslovnog bankarstva u zemlji i rast povjerenja građana u banke u kojima je trenutačno položeno 2,8 milijardi KM (1,432 milijardi eura).

Centrana banka BiH upozorava na stalni vanjskotrgovinski deficit te na visoku stopu nezaposlenosti koja, kada se isključi tzv. siva ekonomija, i dalje dostiže visokih 19 posto. To su glavne negativne značajke financijskih i gospodarskih tokova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙