FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sydney: Osuđen na 18 mjeseci uvjetno jer nije prijavio pronalazak 250,000 dolara

SYDNEY, 11. listopada 2005. (Hina/dpa) - 23-godišnjeg zaposlenikaaustralske banke Seana Clifforda koji nije nikomu prijavio da je nacesti u papirnatoj vreći pronašao pozamašnu svotu od 262,000australskih dolara (oko 200,000 američkih dolara), Sud u Sydneyuproglasio je krivim jer je "zatajio informaciju" o pronađenom novcu,te ga osudio na 18 mjeseci uvjetno.
SYDNEY, 11. listopada 2005. (Hina/dpa) - 23-godišnjeg zaposlenika australske banke Seana Clifforda koji nije nikomu prijavio da je na cesti u papirnatoj vreći pronašao pozamašnu svotu od 262,000 australskih dolara (oko 200,000 američkih dolara), Sud u Sydneyu proglasio je krivim jer je "zatajio informaciju" o pronađenom novcu, te ga osudio na 18 mjeseci uvjetno.

Policiji ga je prijavio kolega s posla koji je u papirnatoj vreći ispod Cliffordova radnog stola opazio svežnjeve novčanica.

U objašnjenju suda stoji kako je Clifford, da je bio pošten i prijavio vijest o pronalasku tolike svote nadležnim institucijama, možda i došao u priliku da zadrži pronađeni novac, ako se naime u zakonskom roku ne bi prijavio pravi vlasnik. "Osobe koje pronađu ovako velike svote novaca u torbi nasred ceste moraju to prijaviti odgovarajućoj instanci, jer nitko tek tako ne ostavlja četvrt milijuna dolara na cesti", rekao je sudac Christopher Longley dodavši kako ovaj slučaj može poslužiti kao upozorenje ostalima.

Do sada se policiji javio velik broj osoba koje tvrde da je novac njihov, no nakon provjere je utvrđeno da je riječ o lažnim prijavama. Policija i sud nagađaju da bi se moglo raditi o novcu od droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙