FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poštanska marka s Audrey Hepburn prodana za 135.000 eura

DUESSELDORF, 7. listopada 2005. (Hina/dpa) - Poštanska marka za koju sepretpostavljalo da je zauvijek zaključana u poštanskom trezoru prodanaje u petak u Koelnu za 135.000 eura, što je najveća cijena plaćena zaneku njemačku marku poslije rata.
DUESSELDORF, 7. listopada 2005. (Hina/dpa) - Poštanska marka za koju se pretpostavljalo da je zauvijek zaključana u poštanskom trezoru prodana je u petak u Koelnu za 135.000 eura, što je najveća cijena plaćena za neku njemačku marku poslije rata.

Na marki iz 2001. godine prikazana je pokojna američka glumica Audrey Hepburn. U rukama kolekcionara nalaze se samo tri takva primjerka.

Neki filatelisti kažu da to marke s likom holivudske zvijezde čini još vrijednijima od druge dvije najrijeđe poštanske marke na svijetu, Penny Orange iz 1847. i Twopence sa Mauricijusa.

Na aukciju ju je donijela 41-godišnja supruga investitora i filatelista iz Duesseldorfa.

Marka je otkrivena među pismima koja su stigla u njegovu tvrtku i nikome nije jasno kako je izašla iz trezora njemačkih pošta.

Pošta je čuvala marku za memorijalnu zakladu Audrey Hepburn, no njezin sin je to zabranio jer je glumica na marki prikazana kako puši cigaretu. Audrey Hepburn umrla je, naime, od raka pluća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙