FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najveća njemačka bundeva, teška 457,4 kg, uzgojena u Bavarskoj

LUDWIGSBURG, 3. listopada 2005. (Hina/dpa) - Bundeva teška 457,4 kguzgojena u Bavarskoj, ove je godine odnijela prvo mjesto na natjecanjuza najveću bundevu Njemačke.
LUDWIGSBURG, 3. listopada 2005. (Hina/dpa) - Bundeva teška 457,4 kg uzgojena u Bavarskoj, ove je godine odnijela prvo mjesto na natjecanju za najveću bundevu Njemačke.

Na prvenstvu održanom tijekom vikenda u Ludwigshafenu ponosni uzgajivač, 21-godišnji student Martin Reiss iz Hilpoltsteina, sa svojom je divovskom bundevom osvojio uvjerljivo prvo mjesto u konkurenciji od 45 natjecatelja.

Šesto, sad već tradicionalno natjecanje u uzgoju bundeva, organizira se paralelno s najvećom svjetskom izložbom bundeva na kojoj je predstavljeno više od 400 vrsti bundeva. Kušali su se i mnogobrojni specijaliteti od bundeva, od pita bundevara, juha od bundeva do pjenušca od bundeva.

Za uzgoj posebno velikih bundeva osobito se pogodnom pokazala vrsta "Atlantic Giant", ali tako velike bundeve od po više stotina kg uzgajivači ne preporučaju za jelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙