FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milan napušta San Siro

MILANO, 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Čelnici talijanskognogometnog velikana, Milana najavili su kako razmišljaju o napuštanjuSan Sira i gradnji vlastitog stadiona.
MILANO, 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Čelnici talijanskog nogometnog velikana, Milana najavili su kako razmišljaju o napuštanju San Sira i gradnji vlastitog stadiona.

"San Siro je jedan od najboljih stadiona u Italiji. Navijači ga obožavaju, gledateljima je teren kao na dlanu, praktički sve sjedalice su pod krovom, međutim teško je dijeliti stadion s drugim klubom. Zbog toga razmišljamo o novom domu," kazao je dopredsjednik Milna, Adriano Galliani.

Milan je osnovan 1899. godine i do dolaska na San Siro 1926. godine svoje domaće utakmice igrao je na pet stadiona. Do 1947. godine Milan je bio jedini stanar na Meazzi, a od tada dijeli domaćinstvo s Interom. Milanov gradski suparnik svoje utakmice je igrao na Areni, stadionu u centru grada, za koji se smatra da je najstariji stadion na svijetu na kojem je odigrana nogometna utakmica. Stadion je otvoren 1807. godine.

"Primjer idealnog stadiona je AufSchalke Arena. Gledatelji na tom stadionu imaju idealne uvjete," dodao je Galliani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙