FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juventus traži veću podršku navijača

TORINO, 4. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Premda lider talijanskognogometnog prvenstva Juventus ima najviše navijača na Apeninskompoluotoku, utakmice "Stare dame" u Torinu prati sve manje gledatelja.
TORINO, 4. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Premda lider talijanskog nogometnog prvenstva Juventus ima najviše navijača na Apeninskom poluotoku, utakmice "Stare dame" u Torinu prati sve manje gledatelja.

Nedjeljni derbi protiv Intera pratilo je 33.772 gledatelja iako stadion Delle Alpi prima 68.000 gledatelja. Istog dana odigrana je i utakmice Serie C1 između Napolia i Juve Stabie, koju je pratilo skoro 40.000 gledatelja.

"Zaista smo razočarani što naše utakmice u Torinu prati vrlo malo gledatelja. Naša momčad treba podršku s tribina, no očito je da gledatelji ne misle tako," kazao je glavni menadžer torinskog kluba, Luciano Moggi.

Još manje interes vlada za utakmice Lige prvaka. Utakmicu Juventus - Rapid pratilo je tek 11.000 gledatelja, što na golemom Delle Alpiu izgleda kao da je stadion prazan.

"Ova momčad Juventusa niže pobjede, a istovremeno igra atraktivan nogomet. Već godinama nismo izgledali toliko moćno. Nadam se kako ćemo probuditi navijače," dodao je strateg Fabio Capello.

Kako bi u budućnosti izbjegli ovakve situacije čelnici kluba su najavili preuređenje stadiona, koji je izgrađen za svjetsko prvenstvo 1990. godine. Smanjit će se broj mjesta, ukloniti atletska staza, a teren približiti tribinama.

"Novi stadion će imati 40.000 gledatelja i bit će jedan od najmodernijih na svijetu," dodao je Moggi.

Do 1990. Juve je igrao na stadionu Comunale, koji je bliži centru grada. Stadion se trenutačno preuređuje za zimske olimpijske igre, a nakon njih na njemu će svoje utakmice igrati Torino, koji sada nastupa na Delle Alpiu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙