FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komisija za akvakulturu Mediterana: Proizvođači ribe boje se daljnjeg pada cijena

ZADAR, 6. listopada 2005. (Hina) - U sklopu predsjedničke konferencijeEuropske federacije proizvođača akvakulture, koja je počela danas uZadru, sastala se i Komisija za akvakulturu na Mediteranu, a sastankuje predsjedao talijanski izaslanik pri Europskoj federaciji MarcoGilmozzi.
ZADAR, 6. listopada 2005. (Hina) - U sklopu predsjedničke konferencije Europske federacije proizvođača akvakulture, koja je počela danas u Zadru, sastala se i Komisija za akvakulturu na Mediteranu, a sastanku je predsjedao talijanski izaslanik pri Europskoj federaciji Marco Gilmozzi.

U radu Komisije sudjelovali su predstavnici Grčke, Španjolske, Cipra, Francuske, Italije, Hrvatske i, po prvu put, Turske koja je danas jedan od najznačajnijih proizvođača akvakulture na Mediteranu.

Raspravljalo se o proizvodnji ribe, cijenama i predviđanjima za 2006. i 2007., zatim korištenju službenih znakova kvalitete, proizvodnji tune i programima znanstvenih istraživanja u marikulturi.

Na sastanku Komisije izražena je zabrinutost što cijena ribe na tržištu Europske unije naglo pada.

Proizvođači se, naime, boje da će cijena ribe dosegnuti najnižu razinu, kakva je bila 2002., kada je cijena pala ispod proizvodnih cijena, što je dovelo do niza stečaja u tvrtkama u toj djelatnosti, priopćeno je nakon sastanka Komisije .

Kako je najavljeno, Komisija za akvakulturu na Mediteranu također će razgovarati o mjerama koje je potrebno poduzeti da bi se izbjegao taj scenarij, te će poslati poziv proizvođačima da prilagode razvoj potrebama tržišta. Na sastanku je istaknuto da Hrvatska godišnje proizvodi nešto manje od 8000 tona ribe i da se proizvodnja već godinama održava na istoj razini, a s obzirom na uvjete izvoznog tržišta ne predviđa se značajnije povećanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙