FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: skup o akvakulturi

ZADAR, 6. listopada 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarskekomore (HGK) danas je u Zadru počeo sastanak predstavnika AsocijacijeFEAP (Europske federacije proizvođača u akvakulturi).
ZADAR, 6. listopada 2005. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) danas je u Zadru počeo sastanak predstavnika Asocijacije FEAP (Europske federacije proizvođača u akvakulturi).

Sudionici su istaknuti predstavnici europskih i domaćih profesionalnih uzgajivača ribe i pojedinih nacionalnih udruženja te predsjednici ribarskih udruženja iz Grčke, Francuske, Turske, Italije, Španjolske i Hrvatske.

Predsjednik Udruženja ribara pri HGK Miro Kučić drži da su potrebni veći državni poticaji za razvoj marikulture u Hrvatskoj kako bi ta djelatnost bila još razvijenija. Međutim u Hrvatskoj je prioritet turizam, pa se često za račun turizma ide na štetu marikulture, dodao je, ustvrdivši da je i to jedan od razloga što ta djelatnost nema veći rast.

Predsjednik Europske federacije proizvođača u akvakulturi John Stephanis je istaknuo da je Hrvatska začetnik razvoja marikulture, posebice zadarska tvrtka Cenmar. Zadnjih godina Hrvatska ne proizvodi onoliko koliko se očekivalo, osobito u usporedbi s Turskom i Grčkom, o čemu će biti riječi na skupu kao i o tome zašto se to dogodilo, kazao je Stephanis. Posebice je spomenuo uzgoj tuna u Hrvatskoj, koji je, kako je rekao, prenesen iz Australije, što je golem uspjeh.

Sastanak traje do 9. listopada, kad će biti izdani zaključci sa skupa.

Asocijacija FEAP, utemeljena 1989., okuplja 31 nacionalno udruženje iz 22 europske države, sa zadaćom da suradnja svih članica bude što čvršća u stvaranju zajedničkih inicijativa u akvakulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙