FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Republike u povodu Dana neovisnosti

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike HrvatskeStjepan Mesić uputio je danas čestitku u povodu Dana neovisnosti,priopćeno je iz Ureda predsjednika.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je danas čestitku u povodu Dana neovisnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Dan neovisnosti ove godine dočekujemo u ozračju zadovoljstva zbog odluke Europske unije da otvori pregovore s našom zemljom o punopravnom pristupu toj asocijaciji. Toj odluci prethodila su višegodišnja nastojanja tijela državne i javne vlasti da se ispune kriteriji potrebni za takav korak. No osnovni korak učinjen je 8. listopada 1991., kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske. Ovaj blagdana prigoda je da iskažemo zahvalnost svima koji su u postizanje i očuvanje neovisnosti Republike Hrvatske uložili svoj rad i znanje, a posebice onima koji su z anju položili svoj život, stoji u čestitci.

Predsjednik Mesić ističe da je neovisnost, koji danas proslavljamo, temeljna pretpostavka da bismo danas mogli, kao neovisna i suverena zemlje, koja ima svoje prepoznatljivo mjesto u Europi i svijetu, odgovorno i samostalno odlučivati o svojoj budućnosti.

Ovom prigodom želim ponoviti ono što često ističem: usvajanje europskih pravnih standarda, razvoj demokracije, društvene odgovornosti i solidarnosti, građanskih prava i sloboda poduzimamo prije svega radi nas samih, jer želimo da mi i naraštaji koji dolaze, žive bolje, u društvu koje će se temeljiti na dostojanstvu svake osobe, poručio je predsjednik Mesić

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙