FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 3. listopada 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj čestitku u povodu židovske nove godine Roš Hašane. "U ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora kao i u moje osobno ime svim židovskim vjernicima u Republici Hrvatskoj upućujem najsrdačnije čestitke povodom Roš Hašane, 5766. godine po židovskom kalendaru. Neka vam ovaj početak nove godine označi početak novog razdoblja ispunjenog mirom, srećom, zdravljem i ispunjenjem svih planova", stoji u čestitki. Židovsku novu godinu predsjednik Sabora čestitao je i svom izraelskom kolegi, predsjedniku Knesseta Reuvenu Rivlinu.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas predsjedniku Mešihata islamske zajednice Šefki Omerbašiću i svim pripadnicima islamske zajednice u Republici Hrvatskoj čestitku u povodu početka svetog mjeseca Ramazana. "U ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u moje osobno ime upućujem najsrdačnije čestitke svim pripadnicima islamske zajednice u Republici Hrvatskoj povodom početka Ramazana. Neka ovaj sveti mjesec posta u vama obnovi snagu duhovnosti vjere te produbi osjećaj solidarnosti, zajedništva i ljubavi među ljudima. Svim pripadnicima islamske zajednice želim da ramazanski mjesec protekne u miru, sreći i u nezaboravnim trenucima iftara i teravija", stoji u čestitki predsjednika Sabora.

DUBROVNIK - Pod nazivom "Visokoškolsko obrazovanje - kvaliteta, financiranje, povezanost s inovacijama i učinkovitost" danas je u Dubrovniku počela međunarodna konferencija, koju je organizirala Svjetska banka, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i zagrebačko Sveučilište. Glavne teme konferencije odnose se na financiranje visokog obrazovanja, jamstvo kvalitete te povezanost visokog obrazovanja s istraživanjem i gospodarstvom. Ministar znanosti i obrazovanja i športa Dragan Primorac predstavit će hrvatski visokoškolski sustav, a prorektor Sveučilišta u Splitu Željko Dujić sudionike će upoznati s izvješćem Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) - "Pregled visokog obrazovanja - Hrvatska".

ČAKOVEC - Nepoznati je počinitelj jutros u 8,42 sati uz prijetnju pištoljem opljačkao poslovnicu banke Kovanica, u središtu Čakovca. Policija je utvrdila da je riječ o mlađem muškarcu, naoružanom pištoljem i sprejem nepoznatoga sadržaja. U oružanom prepadu nitko nije stradao, a kradljivac je ukrao za sada neutvrđenu količinu novca, rekao je novinarima voditelj Ureda načelnika Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić. Neslužbeno se doznaje da je u trenutku pljačke u poslovnici "Kovanice" bilo troje zaposlenika, te da je ukradeno više od sto tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙