FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitke udruga u povodu početka pregovora

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - U povodu sinoćnje odluke Vijećaministara EU o otpočinjanju pregovora s Hrvatskom, čestitkepredsjedniku Stjepanu Mesiću i premijeru Ivi Sanaderu uputile suudruge i dužnosnici.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - U povodu sinoćnje odluke Vijeća ministara EU o otpočinjanju pregovora s Hrvatskom, čestitke predsjedniku Stjepanu Mesiću i premijeru Ivi Sanaderu uputile su udruge i dužnosnici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kaže u čestitki premijeru Sanaderu da je otvaranje pristupnih pregovora veliki dan za Hrvatsku i sve njezine građane.

"Pred svima nama sada je obveza da na putu reformi i prilagodbe europskim standardima učinimo sve kako bi na kraju tog procesa bili što spremniji kao ravnopravan član zajednice europskih naroda", kaže Bandić.

Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u čestitki Mesiću navode da je uz zauzetost sadašnje, bivših i posebice prethodne Vlade, i njegovo djelovanje kao Predsjednika Republike bilo važno u promicanju interesa Hrvatske za punopravno članstvo.

U čestitki Sanaderu, NHS kaže da još predstoje nimalo laki pregovori u kojima od hrvatskih pregovarača i politike iznad njih očekuju kako će imati dovoljno znanja, vještine, mudrosti i čvrstoće za završetak pregovora, maksimalno pri tome promičući i štiteći hrvatske interese.

Nevladina organizacija za zaštitu okoliša Osječki zeleni navode kako je konačno završilo vrijeme čekanja Hrvatske da se vrati u okvire Europe, kamo svojom povijesnom i kulturnom tradicijom pripada.

"Stav Osječkih zelenih prema uključenju Hrvatske u EU vrlo je pozitivan. No, bez rada i aktivnog sudjelovanja svih faktora civilne scene taj će proces ići sporije i konfliktnije", kažu Osječki zeleni.

Čestitke predsjedniku, premijeru, predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu te predsjedniku SDP-a i Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Ivici Račanu uputio je i Savez antifašističkih boraca Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙