FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kevin Spacey započeo drugu sezonu na čelu londonskog Old Vica

LONDON, 4. listopada 2005. (Hina/AP) - Dvostruki dobitnik Oscara KevinSpacey započeo je u utorak svoju drugu sezonu kao umjetnički ravnateljkazališta Old Vic u Londonu pojavljivanjem na pozornici u ulozibritanskog monarha u "Richardu II".
LONDON, 4. listopada 2005. (Hina/AP) - Dvostruki dobitnik Oscara Kevin Spacey započeo je u utorak svoju drugu sezonu kao umjetnički ravnatelj kazališta Old Vic u Londonu pojavljivanjem na pozornici u ulozi britanskog monarha u "Richardu II".

Tako je nova sezona počela s povijesnom dramom Shakespearea koju je režirao Trevor Nunn sa Spaceyem u glavnoj ulozi.

Spacey je u svojoj prvoj sezoni na čelu legendarnog britanskog teatra bio gotovo sveprisutan. Režirao je i glumio, no kritika je sezonu proglasila prilično neuspjelom, tražeći od njega ozbiljniji repertoar.

Tijekom zime davat će se obnova velikog prošlogodišnjeg hita "Aladdin" i "Priča o vojaku" Stravinskog i Ramuza koju će izvesti ansambl glazbenika i glumaca iz Velike Britanije i Iraka.

U proljeće će holivudski veteran, 80-godišnji Robert Altman debitirati kao kazališni redatelj u londonskom kazalištu Old Vic. Altman će režirati posljednju dramu Arthura Millera "Resurrection Blues" na čijoj je novoj verziji autor radio do same smrti.

Spacey će se ponovno pojaviti na pozornici Old Vica tek u jesen 2006. i to u predstavi "A Moon for the Misbegotten", prema tekstu Eugenea O'Neila te u režiji Howarda Daviesa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙