FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sofija ponovno o američkim vojnim bazama

SOFIJA, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nova bugarska vlada započet ćeu četvrtak pregovore o američkim vojnim bazama na svom tlu, priopćioje u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova DimitarČančev.
SOFIJA, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nova bugarska vlada započet će u četvrtak pregovore o američkim vojnim bazama na svom tlu, priopćio je u utorak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Dimitar Čančev.

"Pregovori o američkim vojnim bazama bili su predviđeni za utorak, ali su zbog tehničkih razloga odgođeni", precizirao je glasnogovornik.

Ministar vanjskih poslova Ivailo Kalfin je prošli tjedan natuknuo da će se broj američkih vojnih baza na bugarskom tlu odrediti nakon najavljenih pregovora. Prvi krug pregovora se održao u svibnju, za vrijeme vlade desnog centra Simeona Saksokoburggotskog. Bivši ministar vanjskih poslova Solomon Passy je spominjao tri baze u jugoistočnom području Burgasa. Riječ je o pomorskoj bazi Burgas na Crnom moru, zračnoj bazi Bezmer i poligonu Novo Selo.

Pentagon planira u sljedećih 10 godina iz Njemačke i Južne Koreje prebaciti u istočnu Europu i Aziju 60.000 do 70.000 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙