FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split:Kiša izazvala poplave i otežala promet

SPLIT, 4. listopada 2005.(Hina) - Zbog kiše, koja od sinoć pada napodručju od Šibenika do Makarske, poplavile su podrumske i prizemneprostorije u nižim dijelovima naselja, doznaje se u Centru 112.
SPLIT, 4. listopada 2005.(Hina) - Zbog kiše, koja od sinoć pada na području od Šibenika do Makarske, poplavile su podrumske i prizemne prostorije u nižim dijelovima naselja, doznaje se u Centru 112.

Zbog poplava zatvorene su i neke prometnice, a na svima je promet otežan.

Najteže je na otoku Braču gdje je zatvorena državna cesta D114 od Nerežišća do Ložišća zbog poplavljena kolnika, a oštećen je i kolnik županijske ceste od Supetra prema Ložišću, doznaje se od voditelja Operativne službe Županijske uprave za ceste Miljenka Sisarića.

Na Hvaru se državnom cestom D116 Stari Grad - Hvar, iznad grada Hvara, prometuje jednim kolničkim trakom zbog odrona zemlje. Ekipe županijskih cesta uklanjaju oštećenja i popravljaju kolnike kako bi se promet što prije normalizirao, rekao je Sisarić.

Poplavljena je i splitska obilaznica kod kružnog toka u Bilicama, spoja s brzom cestom Solin - Klis, odnosno autocestom A1, i kod Stobreča, te dobar dio okolnih cesta, budući da, po Sisarićevim riječima, sustav odvodnje ne može primiti toliku količinu vode. No stanje se, dodao je, već polako normalizira.

Jutros do osam sati, po podatcima Pomorskoga meteorološkog centra u Splitu, najviše je kiše palo na Hvaru - oko 160 litara - dok je u Splitu palo 74 litre po četvornom metru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙