FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija: Spor oko zabrane ubijanja krokodila

SYDNEY, 4. listopada 2005. (Hina/DPA) - Jedan je lovac na krokodilezaprijetio u utorak da će osloboditi nekoliko tih reptila u centruBrisbanea u znak prosvjeda protiv odbijanja savezne vlade da ukine 30godina staru zabranu i omogući lovcima poput njega da organizirajusafarije u velikom stilu za bogate turiste.
SYDNEY, 4. listopada 2005. (Hina/DPA) - Jedan je lovac na krokodile zaprijetio u utorak da će osloboditi nekoliko tih reptila u centru Brisbanea u znak prosvjeda protiv odbijanja savezne vlade da ukine 30 godina staru zabranu i omogući lovcima poput njega da organiziraju safarije u velikom stilu za bogate turiste.

Mick Pitman je izjavio kako je ljudima koji žive u sjevernom dijelu Australije dosta toga da krokodili jedu ljude i stoku.

"Vrijeme je da tetošenje tih životinja koji jedu ljude prestane", kazao je Pitman.

"Ako se ne učini nešto s tim završit će s kamionom krokodila iskrcanih u trgovačkom centru" dodao je.

Pitman je obećao da će krokodilima raznijeti glavu ako vlasti u Queenslandu nastave sa svojom politikom premještanja velikih krokodila s nastanjenog područja na jugu u izolirana područja na sjeveru u Queenslandu.

Glasnogovornik lokalne vlade je izjavio da zabrana ubijanja krokodila neće biti ukinuta.

Pitmanov je ultimatum uslijedio tjedan dana nakon što je vidio kako je krokodil napao desetogodišnju djevojčicu dok je plivala uz Kimberley Coast. Prošli su tjedan krokodili ubili dvije osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙