FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Real Madrid s rekordnim proračunom

MADRID, 3. listopada 2005. (Hina/DPA) - Delegati španjolskog nogometnogvelikana Real Madrida prihvatili su izvještaj predsjednika klubaFlorentina Pereza i "Kraljevski klub" ove sezone raspolaže s rekordnimproračunom - 300 milijuna eura.
MADRID, 3. listopada 2005. (Hina/DPA) - Delegati španjolskog nogometnog velikana Real Madrida prihvatili su izvještaj predsjednika kluba Florentina Pereza i "Kraljevski klub" ove sezone raspolaže s rekordnim proračunom - 300 milijuna eura.

Jedan od razloga povećanja proračuna su odlični marketinški rezultati kluba. Usprkos ne baš briljantnim predstavama na travnjaku prihodi kluba su se prošle sezone povećali za 17 posto i iznosili su 136 milijuna eura. Zarada od prodaja ulaznica predstavlja 30 posto tog iznosa, dok 22 posto zarade dolazi od prodaje televizijskih prava.

"Odličnom poslovnom politikom osigurali smo velike novčane prihode. Naša ekonomska snaga osigurat će nam i snagu na travnjaku. Nastavit ćemo tradiciju dovođenja najvećih nogometnih zvijezda na Santiago Bernabeu," kazao je Perez.

Nakon njegova dolaska na čelnu poziciju Real je potrošio više od 500 milijuna eura na igračka pojačanja, a s njihovim plaćama iznos se penje na vrtoglavih 800 milijuna eura. Na listi "Galacticosa" koji su stigli u klub za vrijeme Perezova mandata su Luis Figo (preselio u Inter), Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Michael Owen (Otišao u Newcastle), Robinho...

"Imamo spektakularnu momčad, koja će ponovo osvajati trofeje," dodao je Perez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙