FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u polumaratonu: Zbog preuranjenog slavlja izgubio naslov

EDMONTON, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Na Svjetskom prvenstvu upolumaratonu u kanadskom Edmontonu zlato je osvojio 19-godišnjitanzanijski atletičar Fabiano Joseph Naasi. On je za jednu sekundu biobrži od Mubaraka Hassana Shamija iz Katara, koji je zbog neopreznostiostao bez naslova.
EDMONTON, 2. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu u kanadskom Edmontonu zlato je osvojio 19-godišnji tanzanijski atletičar Fabiano Joseph Naasi. On je za jednu sekundu bio brži od Mubaraka Hassana Shamija iz Katara, koji je zbog neopreznosti ostao bez naslova.

Shami je počeo slaviti prije ulaska u cilj. Slavodobitno je podigao ruke, vjerujući da je naslov njegov. Shamijevu nepažnju iskoristio je Naasi, koji ga je prestigao u posljednjim metrima. Tako je Naasi, nakon što je dva puta bio srebrni, napokon došao i do najsjajnijeg odličja.

"Bio sam siguran u pobjedu. Mislio sam da metrima iza mene nema nikoga i počeo sam slaviti. Uopće nisam primjetio Naasija. Ovo mi je velika škola, nema slavlja dok ne prođeš ciljnu ravninu", izjavio je Shami, koji je prije odlaska u Katar nastupao za Keniju pod imenom Richard Yatich.

Bronca je pripala Eritrejcu Yonasu Kifleu, koji je u finišu uspio prestići glavnog favorita za zlato Etiopljanina Sileshija Sihinea.

U ženskoj konkurenciji također se dogodilo iznenađenje. Uvjerljivo, s gotovom minutu prednosti, slavila je 35-godišnja Rumunjka Constantina Tomescu.

Ona je prošle godine osvojila maraton u Chicagu, a na SP u Helsinkiju bila je treća.

Glavna favoritkinja Kenijka Lornah Kiplagat, koja sada trči pod nizozemskom zastavom, osvojila je srebro. Nakon utrke žalila se na loše vremenske uvjete, odnosno hladnoću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙