FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valjaonica cijevi Sisak: novi ugovori za Katar

ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Valjaonica cijevi Sisak (VCS) sklopilaje novi ugovor o izvozu 2.500 tona bešavnih cijevi u Katar, a prizavršetku su intezivni pregovori o proizvodnji i izvozu 35.000 tonacasing cijevi u mjesečnim količinama od po 3.000 tona, čime sepopunjava više od 50 posto sadašnjih proizvodnih kapaciteta,izvijestio je predsjednik Uprave Damir Begović.
ZAGREB, 30. rujna 2005. (Hina) - Valjaonica cijevi Sisak (VCS) sklopila je novi ugovor o izvozu 2.500 tona bešavnih cijevi u Katar, a pri završetku su intezivni pregovori o proizvodnji i izvozu 35.000 tona casing cijevi u mjesečnim količinama od po 3.000 tona, čime se popunjava više od 50 posto sadašnjih proizvodnih kapaciteta, izvijestio je predsjednik Uprave Damir Begović.

Time su, ocjenjuje, stvorene pretpostavke da se VCS iz gubitaša relativno brzo transformira u aktivnog izvoznika. Kako je čak 90 posto proizvodnje namijenjeno izvozu, Begović procjenjuje da bi ukupan godišnji izvoz za 18 do 20 mjeseci, ukoliko se nastavi pozitivni trend povratka na svjetsko tržište, mogao doseći razinu od 101 do 104 milijuna eura.

Nova tržišna strategija orijentirana na tržišta izvan Europe, te posebice suradnja s poslovnim partnerom u segmentu distribucije cijevi, omogućila je VCS-u da se u samo tri mjeseca oživljavanja proizvodnje uspješno vrati na svjetsko tržište, naglašava još jednom predsjednik Uprave.

Planira se i smanjenje zaposlenih za 300 radnika, pretežito prirodnim odlivom zbog odlaska u mirovinu.

Istodobno VCS očekuje skorašnju realizaciju drugog dijela planiranih obrtnih sredstava u iznosu od 14,5 milijuna dolara te nastavak realizacije prve faze investicije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙