FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati.
ZAGREB, 30. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Pravobraniteljica za djecu Ljubica Matijević-Vrsaljko i oboje njezinih zamjenika - Gordana Bračić Ružić i Gregori Graovac podnijeli su jučer Hrvatskom saboru ostavke na svoje dužnosti, objavili su hrvatski mediji pozivajući se na priopćenje iz Ureda pravobraniteljice. Kao povod tome pravobraniteljica i njezini zamjenici u priopćenju navode zdravstvene razloge.

ZAGREB - Hrvatska policija proslavila je sinoć svoj Dan i blagdan zaštitnika sv. Mihovila svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", u nazočnosti visokih državnih predstavnika, djelatnika MUP-a, saborskih zastupnika, predstavnika veleposlanstava i stranih policija. Obraćajući se nazočnima hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podsjetio je na obranu i stvaranje samostalne i demokratske hrvatske države, kada je hrvatska policija predstavljala jezgru obrane u kojoj je poginulo 711 pripadnika MUP-a, a brojni su bili ranjeni. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je sinoć u Palači Dverce priredio primanje za članove Podunavske rektorske konferencije istaknuo je da će Grad Zagreb još aktivnije podupirati aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu. Primanje je priređeno uoči početka godišnje konferencije Podunavske rektorske konferencije što će se u Zagrebu održati 30. rujna i 1. listopada. Glavna tema ovogodišnjega tradicionalnoga susreta rektora i predstavnika sveučilišta srednje i istočne Europe bit će "Upravljanje i financiranje sveučilišta".

SISAK - Izložba plakata i grafika čuvenog slikara Pabla Picassa iz Galerije Herman Voith, stalnog postava zbirke Kunstmuseuma iz njemačkog grada Heidenheima, otvorena je sinoć u sisačkoj Gradskoj galeriji Striegl. Priređena je u dogovoru gradova prijatelja Siska i Heidenheima, koji surađuju 30-ak godina. Izloženo je 87 djela Pabla Picassa, među kojima je 15 originalnih plakata, te grafike iz triju razdoblja umjetnikova stvaralaštva.

ZAGREB - Sažeti pregled razvojnoga puta istaknutoga slovačkog umjetnika Milana Dobeša, predstavljen njegovim odabranim radovima nastalim između 1958. i 1996., može se vidjeti na izložbi "Svjetlo i pokret" otvorenoj sinoć u Muzeju suvremene umjetnosti u nazočnosti autora. Za zagrebačku izložbu kustosica izložbe i ravnateljica tog Muzeja Snježana Pintarić odabrala je 60 Dobešovih radova - crteža, serigrafija, ulja na platnu i optičkih reljefa. Otvarajući izložbu, istaknula je da je Milan Dobeš najpoznatiji slovački konstruktivistički umjetnik koji je i do danas ostao vjeran konstruktivizmu stvarajući pod geslom - kako unijeti svjetlo i pokret u umjetnosti.

RIJEKA - Izložba "Industrijski krajolik" autorice kustosice riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) Daine Glavočić otvorena je sinoć u tom muzeju. Ova izložba tematizira pojavu motiva industrije i promjene krajolika pod utjecajem industrijskog razvoja u likovnim umjetnostima od polovice 19. stoljeća do danas. Izložba je potaknuta bogatom prošlošću riječke industrije i luke te potrebom da se preostali prazni industrijski objekti prevrednuju i ožive. Predstavljena djela izvedena su u različitim tehnikama i medijima, od ulja na platnu do videa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙