FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Ponovno nasilje u Darfuru

ŽENEVA, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - U sudanskoj pokrajini Darfurdošlo je do ponovnog razbuktavanja nasilja, zbog čega će vjerojatnomorati biti obustavljena UN-ova distribucija pomoći za oko dvamilijuna očajnih stanovnika, upozorio je u srijedu koordinator UN-a zahumanitarnu pomoć Jan Egeland.
ŽENEVA, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - U sudanskoj pokrajini Darfur došlo je do ponovnog razbuktavanja nasilja, zbog čega će vjerojatno morati biti obustavljena UN-ova distribucija pomoći za oko dva milijuna očajnih stanovnika, upozorio je u srijedu koordinator UN-a za humanitarnu pomoć Jan Egeland.

Svi koji sudjeluju u sukobima u Darfuru - vlada u Kartumu, pobunjenici, arapski militanti - odgovorni su za stanje u regiji, ocijenio je Egeland.

Također je kritizirao međunarodnu zajednicu jer je njezin pritisak s ciljem okončanja nasilja znatno popustio.

"U posljednjih nekoliko dana bili smo svjedocima svih vrsta nasilja. Svakodnevno dobivamo informacije o ubojstvima i silovanjima civila diljem Darfura. To se ne smije nastaviti, a ako se dogodi eskalacija nasilja, možda nećemo biti u stanju nastaviti s našim akcijama pomoći stanovništvu. Ovdje 2,5 milijuna ljudi treba stalnu pomoć, jer su na rubu gladi. Zbog nastalog kaosa vozači odbijaju distribuirati hranu", upozorio je Egeland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙