FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS: Vlada neprimjereno reagirala na elementarne nepogode

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - HNS smatra da je Vlada neprimjerenoreagirala na elementarne nepogode koje su uzrokovale velike štete unekoliko županija, istaknuli su danas saborski zastupnici te stranke,najavljujući prijedloge svoje stranke za rješavanje tog problema.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - HNS smatra da je Vlada neprimjereno reagirala na elementarne nepogode koje su uzrokovale velike štete u nekoliko županija, istaknuli su danas saborski zastupnici te stranke, najavljujući prijedloge svoje stranke za rješavanje tog problema.

Vlada je reagirala neprimjereno jer je problemu poplava i nastalih šteta pristupila selektivno i bez ikakvih kriterija, priopćio je HNS. Članovi te stranke na današnjoj su konferenciji za novinare ocijenili da naknada koju Vlada predlaže pokriva tek pet posto nastale štete.

Stoga će HNS u Saboru predložiti da se Ministarstvo poljoprivrede obveže kako će korisnike poticaja za proizvodnju uljane repice, suncokreta, soje i šećerne repe osloboditi obveze dokazivanja minimalnih prinosa za prošlu godinu.

Nadalje smatraju da korisnicima državnog poljoprivrednog zemljišta treba otpisati potraživanja Vlade u vrijednosti pripadajućeg dijela naknade za zakup površine i kulture koje su zahvaćene elementarnim nepogodama. Plaćanja zakupnine za takva državna zemljišta trebale bi se odreći i lokalne vlasti, dok bi Hrvatske vode trebale otpisati vodnu naknadu za sve površine oštećene nepogodama. Kao posljednju mjeru HNS predlaže izradu plana za vraćanje cijena plavog dizela na tri kune za litru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙