FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatica prvi put izabrana u vodstvo Europske federacije sestrinskih udruga

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske udrugemedicinskih sestara Brankica Rimac izabrana je u vodstvo Europskefederacije sestrinskih udruga (EFN) na izbornoj skupštini koja jekrajem prošlog tjedna održana u Ateni, priopćeno je danas iz Udruge.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Brankica Rimac izabrana je u vodstvo Europske federacije sestrinskih udruga (EFN) na izbornoj skupštini koja je krajem prošlog tjedna održana u Ateni, priopćeno je danas iz Udruge.

Brankica Rimac izabrana je u Izvršni odbor EFN, ogranizacije koja okuplja sestrinske udruge iz zemalja članica EU te Norveške, Švicarske i Hrvatske koje su također primljene u punopravno članstvo.

Predsjednica HUMS-a ističe kako hrvatsko sestrinstvo, sa 85-godišnjom tradicijom, prvi put ima priliku pariticipirati u odlukama koje utječu na budućnost sestrinske struke.

To bi, ističe Rimac, trebalo pridonijeti i lakšem rješavanju nekim od gorućih problema medicinskih sestara u Hrvatskoj kao što su nedovoljan broj sestara, posebice onih s višom stručnom spremom, neodgovarajući radno-pravni status te problem školovanja koji proizlazi iz Bolonjske deklaracije,

Europska federacija osnovana je 1971. i predstavlja više od milijun medicinskih sestara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙