FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bjelorusiji ugašene posljednje nezavisne dnevne novine

MINSK, 27. rujna 2005. (Hina/dpa) - Posljednje nezavisne dnevne novineu bivšoj sovjetskoj republici Bjelorusiji ugašene su u utorak, javljanjemačka agencija dpa.
MINSK, 27. rujna 2005. (Hina/dpa) - Posljednje nezavisne dnevne novine u bivšoj sovjetskoj republici Bjelorusiji ugašene su u utorak, javlja njemačka agencija dpa.

"Narodnaja Volia" (Narodna volja) izlazila je od ranih 1990-ih pa sve do utorka. "Ovo je smrt slobode govora u Bjelorusiji", napisao je u završnoj kolumni glavni urednik novina Josif Seredič. "Zadan je smrtonosni udarac demokraciji i ljudskim pravima", dodao je.

Novine su bile prisiljene prestati s radom nakon što su vladine službe, prema sudskom nalogu, s računa Narodnaje Volie skinule 100 milijuna bjeloruskih rubalja (oko 30.000 kuna). Policija je također zaplijenila opremu za tiskanje, kompjutore i papir za tisak.

List je zapao u pravne i novčane poteškoće nakon što je vlada podigla tužbu zbog kritičkog članka protiv predsjednika Aleksandera Lukašenka i dobila sudski proces.

Većina bjeloruskih medija pod državnom je kontrolom, a njihovo izvještavanje nije nepristrano i istinito. U državi ipak ima nekoliko nominalno neovisnih tjednika i poslovnih izdanja, koji svoj opstanak zahvaljuju najvećim dijelom zato što ne pišu kritički o predsjedniku Lukašenku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙