FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP košarka - Francuzima bronca

BEOGRAD, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Košarkaška reprezentacijaFrancuske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu u Beogradu.U susretu za broncu Francuzi su deklasirali Španjolce 98:68.
BEOGRAD, 25. rujna 2005. (Hina/AFP) - Košarkaška reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na Europskom prvenstvu u Beogradu. U susretu za broncu Francuzi su deklasirali Španjolce 98:68.

Nakon što su im suci poklonili pobjedu protiv Hrvatske u taboru španjolske reprezentacije najavljivali su pohod po zlato. Međutim, bez sudačkog vjetra u leđa ne samo da nisu osvojili prvo mjesto, već su ostali i bez odličja. Prvo su u polufinalu izgubili od Njemačke, a danas su ih Francuzi razbili pobijedivši sa čak 30 razlike. Francuzima je to četvrta brončana medalja u povijesti europskih prvenstava. Posljednji put treći su bili 1959. godine u Turskoj, a prije toga i 1953, 1951 i 1937 godine. Junaci u francuskom trijumfu bili su Tony Parker (25 koševa, 3 skoka i 5 asistencija), Mickael Pietrus (23 koša, 5 skokova), Gelabale (13 koševa) i Floran Pietrus (13). Najefikasniji u redovima "Furije" bili su Juan Carlos Navarro (17) i Garbajosa (12).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙