FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VN Japana: Rossi priznao pogrešku

MOTEGI, 18. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Najbolji motociklistdanašnjice Talijan Valentino Rossi (26) nije završio utrku za VNJapana u Motegiju, te je tako propustio priliku da pet utrka prijekraja osigura naslov prvaka u najjačoj klasi - motoGP.
MOTEGI, 18. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Najbolji motociklist današnjice Talijan Valentino Rossi (26) nije završio utrku za VN Japana u Motegiju, te je tako propustio priliku da pet utrka prije kraja osigura naslov prvaka u najjačoj klasi - motoGP.

Na polovici utrke Rossi je u borbi za treće mjesto zahvatio stražnji kotač svog sunarodnjaka Marca Melandrija i obojica su završili izvan staze. Rossi se izvukao neozlijeđen, dok je Melandri odnesen na nosilima.

"Ja sam pogriješio. Prekasno sam zakočio i zahvatio sam Melandrijev kotač. Nadam se da nije ozbiljnije ozlijeđen", rekao je Rossi, kojemu je to prvo odustajanje u sezoni.

Rossi je slavio u devet od 12 ovosezonskih utrka, a da je u Japanu bio među prva dva osigurao bi naslov prvaka. Bio bi mu to peti uzastopni naslov u najjačoj klasi. Sljedeća utrka vozi se za tjedan dana u Maleziji. Rossi ima 112 bodova više od sunarodnjaka Maxa Biaggija i teško je za vjerovati da mu može izmaći titula najboljeg.

"Na VN Malezije uvijek sam dobro vozio. To mi je omiljena staza", rekao je Rossi.

Rossijevo odustajanje iskoristio je Loris Capirossi, kojemu je ovo prva pobjeda još od utrke u Barceloni 2003. godine. Drugi je bio Max Biaggi, a treće mjesto pripalo je Japancu Tamadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙