FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Kosor zauzela se za primjerenije prostore centara za psihosocijalnu pomoć

solidarnostiJadranka Kosor danas se za posjeta Centru za psihosocijalnu pomoć uSlavonskom Brodu zauzela za dodjelu primjerenijeg prostora.
ZAGREB/SLAVONSKI BRODi, 22. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas se za posjeta Centru za psihosocijalnu pomoć u Slavonskom Brodu zauzela za dodjelu primjerenijeg prostora.

Takav dopis upućen je i drugim županijama s jednakim zahtjevom, navodi se u priopćenju iz Ministrastva.

Osvrnuvši se na odredbe novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i novi Nacionalni program psihosocijalne i zdravstvene pomoći stradalnicima i sudionicima iz Domovinskog rata Kosor je poručila kako skrb o hrvatskim braniteljima mora biti briga čitavog društva.

Izrazila je želju za održavanjem zajedničkog susreta djelatnika svih županijskih centara za psihosocijalnu pomoć kako bi se razmjenom iskustava unaprijedila skrb o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Brodsko-posavske županije Pero Jerković izrazio je zadovoljstvo radom Centra te iznio i prijedloge za buduću suradnju. Pilot projekt pružanja psihosocijalne pomoći ratnim stradalnicima u toj županiji počeo je u veljači 1995. i postao ogledni primjer za razvoj ostalih takvih centara u drugim županijama.

Prvi Centar za psihosocijalnu pomoć osnovan je upravo u Brodsko-posavskoj županiji, jer je postojao relativno veliki broj stradalnika Domovinskog rata, znatno povećan broj suicida u braniteljsko-veteranskoj populaciji, loši socijalni uvjeti kao posljedica ratnih neprilika, te dugotrajna izloženost stanovništva ratnim stradanjima.

U ovoj su godini djelatnici županijskog Centra za psihosocijalnu pomoć u Slavonskom Brodu obavili ukupno 2773 različitih intervencija, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙