FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nissan počinje projekt izgradnje vjetroturbina

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Nissanova tvornica u Sunderlandu, uUjedinjenom Kraljevstvu, spremna je započeti projekt izgradnjevjetroturbina vrijedan dva milijuna funti, objavljeno je iz Nissana.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Nissanova tvornica u Sunderlandu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, spremna je započeti projekt izgradnje vjetroturbina vrijedan dva milijuna funti, objavljeno je iz Nissana.

 Sredinom rujna postavljena je prva od šest vjetroturbina na površini veličine 750 hektara, a za razliku od drugih, Nissanove vjetroturbine će u potpunosti biti u okviru industrijske zone.

Vjetroturbine će u funkciji proizvoditi oko 7 posto godišnje potrošnje energije za tvornicu, što je ušteda velike količine energije za tvornicu, a smanjit će se istodobno emisija ugljikovog dioksida iz elektrana za 10.000 tona godišnje kao i drugih ispušnih plinova.

 Vijeće grada Sunderlanda izdalo je dozvolu za postavljanje vjetroturbina nakon vrlo detaljne studije o izvedivosti. U obzir se uzelo mišljenje lokalnog stanovništva, kao i jamstvo da će rad vjetroturbine biti strogo u skladu sa zakonom o buci.

 Ostalih pet turbina, kako je najavljeno, bit će postavljeno sljedećih tjedana.

Prve vjetroturbine u okviru grupe Nissan trebale bi u potpunosti proraditi krajem listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙