FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladi predložen Merill Lynch-RBA za savjetnika u daljnjoj privatizaciji Ine

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Hrvatskoj Vladi predloženo je da zafinancijskog savjetnika za drugu fazu privatizacije Ine izaberekonzorcije Merill Lynch-Raiffeisen banka (RBA), doznaje se u Banskimdvorima nakon sjednice Užeg kabineta.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Hrvatskoj Vladi predloženo je da za financijskog savjetnika za drugu fazu privatizacije Ine izabere konzorcije Merill Lynch-Raiffeisen banka (RBA), doznaje se u Banskim dvorima nakon sjednice Užeg kabineta.

Vlada bi odluku o izboru savjetnika trebala donijeti na sutrašnjoj sjednici u Slavonskom Brodu.

Prema Vladinim izvorima, za izbor konzorcija Merill Lynch-RBA nije bila presudna samo cijena, nego cjelokupna njihova ponuda i referentna lista, na kojoj je među ostalim i privatizacija najveće pakistanske naftne kompanije.

Ponude za konzultanta podnijelo je šest konzorcija, a u uži su krug ušla tri - predloženi Merill Lynch-RBA, te HSBC-Zagrebačka banka-Intercapital i Citibank-CAIB.

Prema neslužbenim informacijama, najnižu cijenu za savjetničke usluge ponudio je konzorcij Citibank-CAIB, ali bi, doznaje se iz Vladinih krugova, taj konzorcij bio u sukobu interesa, s obzirom da Citibank ima ugovor s mađarskom Vladom vezan za privatizaciju Ininog strateškog partnera MOL-a.

Na sutrašnjoj sjednici u Slavonskom Brodu, Vlada će donijeti i nekoliko odluka važnih za taj grad i Brodsko-posavsku županiju, među njima i odluku da sa milijun kuna pomogne u ublažavanju posljedica od nedavnih poplava.

Gospodarstvu Županije pomoći će i odlukama vezanim uz najveći gospodarski subjekt na tom području, holding Đuro Đaković.

Očekuje se, naime, Vladina potpora sklapanju ugovora između tog Holdinga i HŽ-a za proizvodnju 300 teretnih željezničkih vagona, te odluka da se od javnog natječaja izuzme opremanje Oružanih snaga RH borbenim oklopnim vozilima pješaštva.

Vlada bi se, osim toga, trebala očitovati i o strategiji reforme pravosudnog sustava, te uredbom utvrditi ciljnu cijenu utovljene junadi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙