FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reid: neće doći do prekida povjerenja između Bagdada i Londona

LONDON, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Najnoviji događaji u Basri nisu"bitno utjecali na povjerenje" između britanske i iračke vlade,izjavio je u srijedu britanski ministar obrane John Reid nakon susretas iračkim premijerom Ibrahimom Jaafarijem u Londonu.
LONDON, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Najnoviji događaji u Basri nisu "bitno utjecali na povjerenje" između britanske i iračke vlade, izjavio je u srijedu britanski ministar obrane John Reid nakon susreta s iračkim premijerom Ibrahimom Jaafarijem u Londonu.

Na zajedničkoj konferenciji za tisak Jaafari potvrdio je riječi britanskog ministra, rekavši da se unatoč odlučnoj akciji koju su britanske snage izvele u ponedjeljak navečer kako bi oslobodile dvojice svojih vojnika, koju je nazvao "nemilim izgredom", veze između Ujedinjenog Kraljevstva i Iraka neće pogoršati.

Dodao je kako je očekivao više potankosti o događajima od ponedjeljka koji su Britance naveli da silom, pošto su oklopnim vozilom srušili zid oko zatvora, pođu oslobađati dvojicu svojih vojnika koje je bila uhitila policija, a onda su dopali u ruke šijitskim aktivistima u Basri.

Reid je usto opovrgnuo pisanje tiska prema kojemu je on odustao od postupnog povlačenja snaga već idućeg mjeseca, zbog širenja sukoba.

"To nije istina, nismo nimalo mijenjali naše planove", rekao je ministar, koji je u utorak bio rekao da se nada kako će povlačenje početi za godinu dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙