FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zračni napadi američke vojske sjeverno od Bagdada

BAGDAD, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američka vojska počela je zračnenapade u okviru operacije koju provodi od utorka u gradu Dhoulouiyahu,75 kilometara sjeverno od Bagdada, doznaje se u srijedu od sigurnosnogizvora.
BAGDAD, 21. rujna 2005. (Hina/AFP) - Američka vojska počela je zračne napade u okviru operacije koju provodi od utorka u gradu Dhoulouiyahu, 75 kilometara sjeverno od Bagdada, doznaje se u srijedu od sigurnosnog izvora.

Operacija je odgovor na napad na povorku civilnih kamiona u pratnji američke vojske, u kojemu su poginula četiri civila.

Američke su snage onemogućile pristup tom području, navodi isti izvor, koji nije mogao reći je li u operaciji bilo žrtava.

"Ophodnja logističke potpore napadnuta je" u 12.00 sati (8.00 sati po srednjoeuropskom vremenu) u utorak u tom gradu, rekao je službeni predstavnik 42. američke pješačke divizije, sa sjedištem u tom gradu.

Ubijena su četiri civila koja su radila za američku vojsku, a dva su američka vojnika i dva radnika kooperantske tvrtke ranjeni u napadu, dodao je.

No zapovjednik nije potvrdio da su zračni napadi izvedeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙