FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak sukoba i pobunjeničkih napada u Iraku

BAQUBA, 3. rujna 2005. (Hina/AP) - U nizu napada što su ih u subotupokrenuli irački pobunjenici u pokrajini Diyala poginulo je najmanje20 iračkih vojnika, a incidenti su se nastavili i u drugim dijelovimazemlje, objavili su službeni izvori.
BAQUBA, 3. rujna 2005. (Hina/AP) - U nizu napada što su ih u subotu pokrenuli irački pobunjenici u pokrajini Diyala poginulo je najmanje 20 iračkih vojnika, a incidenti su se nastavili i u drugim dijelovima zemlje, objavili su službeni izvori.

U blizini sjevernog iračkog grada Tal Afaru, oko 260 km sjeverozapadno od Bagdada, već drugi dan zaredom traju sukobi između američkih i iračkih vojnika s jedne strane i pobunjenika s druge.

Kod Baqube, oko 60 km sjeveroistočno od Bagdada u pucnjavi s pobunjenicima pobinulo je 9 iračkih policajaca. Još šest policajaca i dva vojnika ubijeni su u oružanom sukobu s pobunjenicima u Buhrizu, predgrađu Baqube.

Još tri iračka vojnika ubijena su u subotu, kad su naoružani pobunjenici napali njihov konvoj kod Adhaima, oko 50 km sjeverno od Baqube.

U Samarri, oko 100 km sjeverno od Bagdada, četiri su civila ubijena, a 11 ih je ranjeno kad su tri minobacačka projektila, ispaljenja na američku bazu, promašile cilj i pale na stambenu četvrt.

Pokrajina Diyala vjerski je i etnički raznoliko područje u kojemu prevladava sunitsko stanovništvo.

Osim incidenata i oružanih sukoba u Iraku se nastavljaju i sabotaže na naftovodima. Neimenovani djelatnik iračkog ministarstva za naftu u subotu je izjavio kako je sav izvoz iračke sirove nafte iz Kirkuka naftovodom prema turskom mjestu Ceyhan obustavljen nakon što je na njemu jutros izbila vatra zbog posljedica eksplozije bombe. Vatra je ugašena nakon nekoliko sati, rekao je isti dužnosnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙