FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gazprom u pregovorima o plinovodima prema Kini

PEKING, 21. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Ruski dobavljač plina Gazprom upregovorima je s kineskom državnom naftnom kompanijom China NationalPetroleum o opskrbi do 60 milijardi prostornih metara plina godišnjekroz dva plinovoda prema sjevernoj Kini, izvijestio je u srijedudužnosnik Gazproma.
PEKING, 21. rujna 2005. (Hina/Dpa) - Ruski dobavljač plina Gazprom u pregovorima je s kineskom državnom naftnom kompanijom China National Petroleum o opskrbi do 60 milijardi prostornih metara plina godišnje kroz dva plinovoda prema sjevernoj Kini, izvijestio je u srijedu dužnosnik Gazproma.

Plinovodi bi išli prema sjeverozapadnoj regiji Xinjiang i do grada Harbina na sjeveroistoku Kine, što bi bilo u skladu s dijelom Gazpromove strategije razvoja novih tržišta u Aziji, rekao je zamjenik izvršnog direktora Alexander Medvedev novinarima u Pekingu. Ostvarenje plana ovisit će o podršci kineske vlade za gradnju dijelova plinovoda unutar Kine, izjavio je.

Kazao je da će Gazprom ovoga tjedna održati pregovore s China National Petroleumom o mogućem rasporedu isporuka i cijeni plina.

Dva plinovoda imala bi kapacitet svaki između 20 i 30 milijardi prostornih metara godišnje, a njima bi se transportirao plin s polja koja Gazprom planira razviti u Sibiru. Taj ruski div također pregovara s kineskom državnom naftnom kompanijom China National Offshore Oil Company (CNOOC) o mogućem sporazumu o opskrbi ukapljenog prirodnog plina do kineskih plinskih terminala, rekao je Medvedev.

Gazprom opskrbljuje Rusiju s 90 posto prirodnog plina i jedina je kompanija koja izvozi taj energent u zemlje izvan Zajednice nezavisnih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙