FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP košarka: Hrvatska - Italija 74:66

PODGORICA/ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska košarkaškareprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva nakonšto je u razigravanju za četvrtfinale u utorak u Podgorici pobijedilaItaliju 74:66 (16:19, 24:12, 15:21, 19:14).
PODGORICA/ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u razigravanju za četvrtfinale u utorak u Podgorici pobijedila Italiju 74:66 (16:19, 24:12, 15:21, 19:14).

Protivnik hrvatske vrste u borbi za polufinale bit će Španjolska.

HRVATSKA: Kasun 20, Ukić, Popović 12, Vujčić 16, Prkačin 4, Žižić, Giriček 7, Planinić 6, Tomas, Mamić 6, Bagarić 3, Rančić.

ITALIJA: Calabria 14, Basile 9, Galanda 9, Soragna 2, Marconato 2, Pozzecco 14, Righetti, Mancinelli, Bulleri 2, Mordente, Chiacig 14, Gigli.

Kao što se i očekivalo dvoboj protiv Italije protekao je u tvrdoj i neizvjesnoj igri. Važnost utakmice u kojoj nema prava na pogrešku i u kojoj gubitnik odlazi kući, zasigurno je sputala igrače. "Azzurri" su odlično zatvorili vanjsku igru hrvatske linije, no nisu imali rješenja za hrvatske centre koji su dominirali reketom, te Marka Popovića, koji je još jednom pružio sjajnu predstavu. Koliko su, prije svih Kasun i Vujčić, a potom i Prkačin i Bagarić dominirali svjedoči i čak 40 naših skokova, dok su suparnici imali skoro dvostruko manje (22).

Hrvatski košarkaši prilično konfuzno i sa previše pogrešaka započeli su ogled protiv osvajača srebrne medalje s posljednjih Olimpijskih igara u Ateni. Srećom, niti Talijani nisu previše blistali pa nisu uspjeli stvoriti veću prednost.

U igri su nas održavali centri, Vujčić i Kasun su od naših 16 koševa u prvoj četvrtini postigli 12. Dominacija naših centara nastavila se i u drugoj dionici, no proradila je i vanjska linija, pa smo koncem druge četvrtine serijom 10:0 došli do prednosti 40:31. Zanimljivo, u prvom poluvremenu centri (Vujčić, Kasun, Bagarić i Prkačin) postigli su 25 od 41 koša.

U trećoj dionici Talijani su zatvorili reket, a vanjska linija nije učinkovito odgovorila, pa su "Azzurri" smanjili zaostatak na svega tri koša (55:52). Međutim, sjajnim otvaranje posljednje četvrtine i serijom 9:0 odabranici izbornika Nevena Spahije prelomili su susret. U posljednjoj četvrtini posebno raspoloženi su bili Popović (5 od svojih 12 koševa), te Kasun (8 od svojih 20 + 7 skokova).

"Bila je ovo vrlo teška utakmica. Talijani su odlična i vrlo neugodna momčad. No, mi smo bili dominantni, stalno smo vodili i samo zbog nekoliko nepotrebnih pogrešaka ugrozili smo uspjeh i dozvolili Talijanima da nam se približe. Ovom pobjedom načinili smo veliki posao, no na tome ne mislimo stati," kazao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Neven Spahija.

Ovom pobjedom hrvatska vrsta načinila je veliki korak prema ispunjenju plana - plasmanu među šest najboljih što osigurava direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Japan. Protivnik hrvatske vrste u polufinalu bit će Španjolska, a susret je na rasporedu u petak u Beogradu u 21 sat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙