FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbornik Spahija objavio putnike za EP

ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske košarkaškereprezentacije Neven Spahija, razriješio je i posljednju dvojbu uočiodlaska na Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujna održava uSrbiji i Crnoj Gori. S liste putnika je nakon 40 dana priprema otpaoMarko Banić.
ZAGREB, 11. rujna 2005. (Hina) - Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Neven Spahija, razriješio je i posljednju dvojbu uoči odlaska na Europsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. rujna održava u Srbiji i Crnoj Gori. S liste putnika je nakon 40 dana priprema otpao Marko Banić.

Već ranije s popisa su brisani Ivan Tomas i Damir Markota, te Damir Rančić. Međutim Rančić je naknadno vraćen u momčad nakon što se ozlijedio Cibonin branič Marino Baždarić, koji će zbog ozljede skočnog zgloba pauzirati nekoliko tjedana.

"Ostalo nam je par dana za psihički i fizički odmor. Na put krećemo u srijedu, a do tada ćemo imati jutarnje treninge, ali lakšeg intenziteta," kazao je Spahija, koji je Banića udaljio s liste putnika za EP jer najmanje može pomoći u odnosu na ostale igrače.

Hrvatska reprezentacija je na pripremama za EP odigrala deset utakmica s učinkom pet pobjeda i pet poraza. Na posljednje tri utakmice u Španjolskoj Spahijini odabranici upisali su pobjedu (Španjolska) i dva poraza (Grčka, Španjolska).

"Više sam zadovoljan nego nezadovoljan s posljednje tri utakmice. Jedini problem u susretima sa Španjolskom i Grčkom bio je veliki broj promašenih otvorenih šuteva," kazao je Spahija.

Hrvatska na EP putuje u srijedu, a u skupini B će igrati protiv Bugarske, Litve i Turske.

"Dobro smo analizirali igru Bugara i sada razmišljamo samo o prvoj utakmici na europskom prvenstvu, no dobro smo skautirali i preostala dva suparnika," dodao je Spahija.

Na popisu igrača koji putuju na EP su - Gordan Giriček, Zoran Planinić, Marko Popović, Roko-Leni Ukić, Matej Mamić, Damir Rančić, Marko Tomas, Andrija Žižić, Dalibor Bagarić, Mario Kasun, Nikola Prkačin i Nikola Vujčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙