FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nasilje i nove žrtve u Bagdadu i Basri

BAGDAD/BASRA, 19. rujna 2005. (Hina/dpa) - Osam Iračana, među kojimasedam policajaca, ubijeno je u ponedjeljak ujutro u samoubilačkomnapadu u Mahmoudiyahu, na putu u Karbalu kamo su se uputili šijitskihodočasnici, doznaje se iz vojno-policijskih izvora.
BAGDAD/BASRA, 19. rujna 2005. (Hina/dpa) - Osam Iračana, među kojima sedam policajaca, ubijeno je u ponedjeljak ujutro u samoubilačkom napadu u Mahmoudiyahu, na putu u Karbalu kamo su se uputili šijitski hodočasnici, doznaje se iz vojno-policijskih izvora.

Samoubojica se u automobilu napunjenom eksplozivom zaletio na kontrolnu točku iračkih snaga, potvrdilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Južno od Bagdada, u Latifiyahu, združene američko-iračke snage su likvidirale četvero pobunjenika, dok je 11 navodnih pobunjenika ranjeno. U istoj akciji je 15 ljudi uhićeno, od kojih je dvoje imalo egipatske i sudanske isprave.

Iz Basre je stigla potvrda da je pronađeno tijelo iračkog reportera Fakhura Haidera koji je radio za U.S. Times. U istom je gradu došlo do incidenta u kojem su iračke vlasti uhitile dva britanska državljana zbog pucanja na policiju, priopćio je irački dužnosnik. Prema njegovim riječima, britanska ih je vojska izvijestila da se radi o njihovim vojnicima na tajnom zadatku.

"Bili su u civilnoj odjeći i vozili su se u civilnom automobilu", kazao je dužnosnik, objasnivši da je pokrenuta istraga.

Britanska vojska nije htjela potvrditi incident, ogradivši se izjavom da istražuje slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙