FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove žrtve u Iraku

BAGDAD, 16. rujna 2005. (Hina/AFP) - Četiri Iračana, među kojima išijitski svećenik, ubijena su a 15 osoba je ranjeno u petak ujutro uBagdadu u tri odvojena napada, doznaje se iz ministarstva unutrašnjihposlova.
BAGDAD, 16. rujna 2005. (Hina/AFP) - Četiri Iračana, među kojima i šijitski svećenik, ubijena su a 15 osoba je ranjeno u petak ujutro u Bagdadu u tri odvojena napada, doznaje se iz ministarstva unutrašnjih poslova.

Dva civila su poginula a 13 ih je ranjeno kada su nepoznate osobe iz više automobila zapucale prema skupini ljudi koji su na jednom trgu u četvrti Jadida čekali na posao.

Napadači su potom na jednoj od avenija u blizini četvrti Jadida napali vozilo ministarstva transporta, prometa i veza ubivši jednu osobu, dok su ostale dvije osobe ranjene.

Na istoj prometnici napadači su strojnicama pokosili šeika Fadl Alamija iz šijitske džamije Imam Ali u Sadr Cityu.

U posljednja dva dana iračku prijestolnicu je zapljusnuo val napada u kojima je živote izgubilo više od 150 osoba. Odgovornost za te napade je preuzela iračka Al'Qaida pod vodstvom Abu Musaba al-Zarqawija kao odgovor na ofanzivu američkih i iračkih snaga na sunitske pobunjenike u Tal Afaru, sjeverozapadno od Bagdada. Ta je skupina objavila totalni rat šijitskoj populaciji u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙