FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Trojka EU-a u New Yorku razgovarala o Hrvatskoj

WASHINGTON/NEW YORK,19.rujna (Hina) - Trojka EU na razini političkihdirektora razgovarala je u nedjelju u New Yorku o Hrvatskoj, doznajese iz britanske Misije pri Ujedinjenim narodima.
WASHINGTON/NEW YORK,19.rujna (Hina) - Trojka EU na razini političkih direktora razgovarala je u nedjelju u New Yorku o Hrvatskoj, doznaje se iz britanske Misije pri Ujedinjenim narodima.

"Na neformalnom sastanku razgovarano je o Hrvatskoj", izjavio je za Hinu predstavnik za odnose s javnošću misije Velike Britanije koja trenutno predsjeda Europskom unijom.

Predstavnik je rekao da je trojka EU-a razgovarala o "napretku" Hrvatske u suradnji s Haškim sudom, ne ulazeći u pojedinosti i rezultate razgovora.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici sadašnjeg i budućeg predsjedavajućeg EU-a, Velike Britanije i Austrije, te ureda visokog predstavnika za vanjsku i sigurnosnu politiku EU-a i Europske komisije koji borave u New Yorku na zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Trojka na sastanku nije formalizirala dogovor o datumu susreta radne skupine za ocjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom na razini ministara vanjskih poslova, rekao je predstavnik britanske Misije.

Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović bi o susretu trojke EU-a trebala razgovarati s austrijskom ministricom vanjskih poslova Ursulom Plassnik s kojom će se sastati na rubu sjednice Opće skupštine UN-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙