FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 7. rujna

ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 7. rujna.
ZAGREB, 6. rujna 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 7. rujna.

ZAGREB - Češki predsjednik Vaclav Klaus nastavlja posjet Hrvatskoj. Tijekom prvog dana posjeta u utorak Klaus se susreo s predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Klaus će u srijedu održati predavanje na diplomatskom forumu u Novinarskom domu na temu "Europa nakon dvostrukog 'ne' europskom ustavu"; (Novinarski dom, Perkovčeva 2, 10,00 sati). Nakon toga će češki predsjednik sudjelovati na hrvatsko-češkom poslovnom forumu u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje će nazočan biti i njegov domaćin Mesić (Vijećnica HGK, Rooseveltov trg 2, 12,15 sati). U četvrtak će Klaus posjetiti Dubrovnik.

GRAZ - Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovat će u srijedu u Grazu na skupu o jugoistočnoj Europi, koji organizira Steiermaerkische Sparkasse. Sanader će tom prigodom govoriti o temi "Hrvatski put u Europsku uniju: perspektive, prilike i rizici". Na tom međunarodnom skupu očekuje se više od tisuću sudionika: uglednika iz političkoga i gospodarskog života Austrije, te država jugoistočne Europe. Među ostalima, govorit će i bivši povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Franz Fischler, te predsjednik Uprave Steiermaerkische Sparkasse Franz Kerber.

ZAGREB - Državni tajnik u danskom ministarstvu vanjskih poslova Friis Arne Petersen boravit će u jednodnevnom posjetu Hrvatskoj i tom će prigodom otvoriti veleposlanstvo Kraljevine Danske u Hrvatskoj. On će se sastati s državnim tajnikom za politička pitanja u hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hidom Bišćevićem i obojica će nakon sastanka dati izjave (MVPEI, Trg Nikole Šubića Zrinskog 7-8, 13,45 sati).

DEN HAAG - Nastavlja se izvođenje dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY). Kao svjedok obrane iskaz daje vođa srpskih radikala i haški optuženik Vojislav Šešelj.

KAIRO - Dvadesettri milijuna upisanih egipatskih birača u srijedu izlazi na prve predsjedničke izbore na kojima se natječe više kandidata, no gotovo siguran u pobjedu je aktualni predsjednik Hosni Mubarak koji bi izborima trebao osigurati svoj peti predsjednički mandat. Od Mubarakovih protukandidata nešto je poznatiji Noaman Gomaa (71), predsjednik najstarije egipatske političke stranke Wafd. Ayman Nour (40), lider je stranke al-Ghad, najmlađi je i najsporniji izazivač. Ostali kandidati, za koje se ne očekuje da će osvojiti veliki broj glasova, su čelnik Stranke solidarnosti Osama Shaltut, vođa Stranke sloge Rifaat el-Agroudy, čelnik Nacionalne stranke al-Ummah Ahmed el-Sabahi, vođa Ustavne stranke Mamdouh Quenawi, čelnik Stranke Egipta 2000. Fawzy Ghazal, čelnik demokratskih unionista Ibrahim Turk i vođa Egipatske arapske socijalističke stranke Wahid el-Luxuri.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prije podne: Srđan Baković

Poslije podne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić Koren

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙