FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 18. rujna 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

ZAGREB - Oko tisuću liječnika iz Hrvatske i inozemstva sudjeluje na stručnom skupu "Primjena ACE inhibitora u sprečavanju i liječenju bolesti srca i krvnih žila" koji se održava danas u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u povodu Svjetskog dana srca. ACE inhibitori su lijekovi za povišeni krvni tlak ili hipertenziju od čega, po najnovijim epidemiološkim podacima, boluje čak 40 posto odraslog stanovništva u Hrvatskoj, upozoreno je na skupu. Stručnjaci ocjenjuju da je hipertenzija danak suvremenom načinu života. Predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva Davor Miličić istaknuo je da smrtnost od kardiovaskularnih bolesti iznosi 53 posto, a glavni razlog tako visokom postotku je nepravodobno liječenje. Ako bi se te bolesti liječile na vrijeme 90 posto slučajeva bilo bi izliječeno.

ZAGREB - Nakon šest dana sajamskih događanja, večeras je zatvoren 81. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam (JMZV). Na izložbenoj površini od 92.000 četvornih metara svoje proizvode i usluge predstavilo je 1.750 izlagača iz 40 zemalja, a Velesajam je ukupno posjetilo oko 100 tisuća posjetitelja.

KORČULA - Pripremni odbor 1. Dana Petra Šegedina, održanih od 16. do 18. rujna u Žrnovu i Korčuli, ocijenio je danas kako je ta kulturno-znanstvena manifestacija, koja će se održavati bijenalno, bila provedena vrlo uspješno. Na sastanku Pripremnog odbora Dana, održanom pod predsjedanjem korčulanskog gradonačelnika Mirka Duhovića, dogovoreno je da se do rujna iduće godine objaviti zbornik dokumenata o Danima Petra Šegedina. U njemu će biti tiskana i izlaganja sa znanstvenog skupa koji je, u sklopu Dana, bio posvećen zavičajnim i mediteranskim temama u djelu Petra Šegedina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙