FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljeno rušenje bespravno sagrađenog lukobrana kraj Novalje na Pagu

ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Nakon što je rano jutros policijaraščistila jučer postavljenu cestovnu zapreku, nastavljeno je rušenjebespravno izgrađenoga lukobrana u uvali Dražica kraj Novalje na otokuPagu, objavila je u svom večerašnjem Dnevniku Hrvatska televizija(HTV).
ZAGREB, 17. rujna 2005. (Hina) - Nakon što je rano jutros policija raščistila jučer postavljenu cestovnu zapreku, nastavljeno je rušenje bespravno izgrađenoga lukobrana u uvali Dražica kraj Novalje na otoku Pagu, objavila je u svom večerašnjem Dnevniku Hrvatska televizija (HTV).

Kako napominje HTV, lukobran je u uvali Dražica izgradio Mato Guščić koji već nekoliko godina u luci naplaćuje vezove.

Lukobran je dug oko 100 metara, širok 15 metara, a visok 10 metara, a kako je gradonačelnik Novalje odbio dati lokaciju za deponij bit će problema s odvozom golemih količina materijala. Troškove uklanjanja lučice koji stoje više milijuna kuna snosit će investitor, dodaje se u izvješću HTV-a.

Ministarstvo zaštite okoliša jučer je počelo rušiti bespravno sagrađenu Guščićevu lučicu no mještani Novalje u petak su automobilima i kamionima zapriječili cestu prema uvali Dražica. Policija je privela trojicu mještana koji su se najdulje opirali rušenju lukobrana, no nedugo potom pustila ih je iz pritvora.

Svoje nezadovoljstvo rušenjem lukobrana izrazio je i franjevački provincijal fra Bernardin Škunca koji je napomenuo kako Crkva nije protiv zakona. On je HTV-u izjavio da je rušenje "gesta protiv pameti i protiv razuma".

Vlasnik lukobrana Mate Guščić izjavio je da mu "neki možda kao HSS-ovcu rušenjem žele nanijeti zlo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙