FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hotel Ambassador u Los Angelesu prodaje suvenire prije rušenja

LOS ANGELES, 11. rujna 2005. (Hina/AP) - Stotine suvenira iz hotelaAmbassador u Los Angelesu, u kojemu je 1968. ubijen američki senatorRobert F. Kennedy, ponuđene su u subotu na dražbi jer gradske vlastipripremaju rušenje hotela kako bi se oslobodio prostor za nove škole.
LOS ANGELES, 11. rujna 2005. (Hina/AP) - Stotine suvenira iz hotela Ambassador u Los Angelesu, u kojemu je 1968. ubijen američki senator Robert F. Kennedy, ponuđene su u subotu na dražbi jer gradske vlasti pripremaju rušenje hotela kako bi se oslobodio prostor za nove škole.

Među najskupljim predmetima koji su prodani stari je hotelski sef prodan za 6.000 dolara. Antikni poštanski sandučić prodan je za 2.200 dolara, a cijenu od 900 dolara postigla je srebrna disco kugla koja je ukrašavala slavni noćni klub Cocoanut Groove.

Premda su oduševljeni vrijednim suvenirima, većina kolekcionara antikviteta tužna je zbog sudbine hotela. "Uništavaju veliki dio povijesti Los Angelesa", rekao je jedan trgovac luksuznim predmetima.

Hotel Ambassador sa 1.000 soba, otvoren 1921., ugostio je šest dodjela Oscara i smatra ga se povijesnim biserom. Zatvoren je 1989. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙