FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI dobio je neobičan poklon - mobilnu pećnicu na drva za pizzu - tijekom tradicionalne opće audijencije na Trgu sv. Petra. Pećnica je poklon skupine pizza majstora iz Salerma, nedaleko od Napulja, koji su došli u Rim zbog pizza festivala. Papa je blagoslovio pećnicu prije nego što ju je poslao javnoj

kuhinji za siromašne.

PEKING - Gradske uprave Pekinga i Šangaja razmišljaju o uvođenju pristojbe na vožnju središtem grada, kao što je to napravljeno u Londonu, kako bi smanjile prometne gužve na ulicama. Dnevnik China Daily javlja da je Šangaj naručio studiju o provedivosti naplate pristojbe a da je za sličan projekt zainteresiran i Nanjing. U Pekingu je registrirano 2,4 milijuna automobila, a svaki dan se registrira još 1.000 novih. Prosječna brzina automobila u vožnji gradom iznosi samo 20 kilometara na sat, a u vrijeme najvećih gužvi padne i na 7 kilometara na sat, što je jedva nešto brže od običnog hodanja.

TOKYO - Japanski pušači se sve više osjećaju istisnutima, posebice s javnih mjesta, dok antipušačka kampanja u Japanu dobija zamah. Najveći japanski proizvođač cigareta izmislio je neobičnu priredbu kako bi olakšao patnje pušača - premijeru popularnog hollywoodskog filma samo za njih. Japan Tobacco, koji prodaje gotovo dvije trećine cigareta u zemlji, pozvat će 150 sretnih pušača, dobitnika na lutriji, na privatno prikazivanje trilera "Sin City" idućeg ponedjeljak u Tokyu, rekao je glasnogovornik tvrtke Tsuyoshi Miyashita. U Japanu je pušenje zabranjeno u kinematografima, na postajama metroa i vlaka, kao i na drugim javnim mjestima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙