FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Picassova slika prodana za 1,3 milijuna eura

TOKIO, 17. rujna 2005. (Hina/AFP) - Slika Pabla Picassa "Poprsježene" prodana je u subotu za 180 milijuna jena (1,3 milijuna eura) nadražbi djela moderne umjetnosti u Tokiju, objavila je japanskaaukcijska kuća Shinwa.
TOKIO, 17. rujna 2005. (Hina/AFP) - Slika Pabla Picassa "Poprsje žene" prodana je u subotu za 180 milijuna jena (1,3 milijuna eura) na dražbi djela moderne umjetnosti u Tokiju, objavila je japanska aukcijska kuća Shinwa.

Nastala u kubističkoj fazi, slika iz 1960. je bila glavno djelo te prodaje na kojoj je bilo ponuđeno osam drugih djela španjolskog majstora (1881.-1973.)

"Kupac živi u Japanu", precizirao je jedan glasnogovornik kuće Shinwa.

Model za tu sliku bila je Francuskinja Jacqueline Locke koja je sa slikarom provela posljednjih 20-ak godina njegova života.

Tijekom prodaje aukcijska kuća je ponudila i djela Marca Chagalla, Bernarda Buffeta i Mauricea Vlamincka.

Osamdesetih godina prošloga stoljeća, u doba gospodarskog procvata u Japanu, zapadna umjetnička djela bila su jako tražena u toj zemlji i tada je za 67 milijuna eura prodano platno Vincenta Van Gogha, koja je nakon što je vlasnik desetak godina kasnije upleten u skandal korupcije, prodana za samo 10 posto te svote.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙