FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 16. rujna 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U prvoj polovici ove godine policija je intervenirala u gotovo sedam i pol tisuća slučajeva nasilja u obitelji, većinu oštećenih čine žene - pokazatelji su to o kojima će u srijedu tematski raspravljati saborski Odbor za ravnopravnost spolova. Policijski podaci upozoravaju da je u prvoj polovici ove i u 2004., u odnosu na 2003., zabilježen porast nasilja u obitelji. Prošle je godine, naime, policiji stiglo gotovo 15 tisuća zahtjeva građana da intervenira zbog nasilja u obitelji. U gotovo trećini slučajeva suprug se nasilnički ponašao prema supruzi, u petini njih otac nad kćerkom. Tematska sjednica Odbora održava se povodom 22. rujna, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

ZAGREB - Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Vlade RH na kojoj je prihvaćeno Izvješće o provedbi mjera Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom u 2003. i 2004. Izvješće prati sve mjere i područja iz Nacionalne strategije te će biti upućeno Vladi, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. Na sjednici je prihvaćen i Prijedlog zakona o pravobranitelju za osobe s invaliditetom, a cilj uvođenja ovog instituta je poboljšanje kvalitete osoba s invaliditetom kroz osiguranje i promicanje njihovih prava kao i sve oblike informiranja i savjetovanja, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, međunarodnim ugovorima i ostalim predmetnim propisima, stoji u priopćenju.

ZAGREB - U sklopu 81. Jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma danas je održan tradicionalni Dan zadrugara na kojem je, između ostaloga, istaknuto da u Hrvatskoj unatoč pozitivnoj klimi za zadrugarstvo i rastu broja zadruga još uvijek postoje neriješeni problemi njihovog adekvatnog financiranja i zakonskog reguliranja. Predsjednik Uprave Hrvatskog saveza zadruga Božidar Bartolić istaknuo je da zadrugarstvu treba ponuditi nove modele financiranja kojima će ih se približiti financijskim organizacijama. U tom smislu je iznio prijedlog da bi se štedno-kreditne zadruge trebale više nego do sada okrenuti sustavu zadrugarstva te na taj način im pomoći da postignu svoj bolji razvoj.

ZAGREB - Prosječna cijena teladi na domaćem tržištu krajem kolovoza i početkom rujna iznosila je 24,44 kuna za kilogram 'žive vage', što je najviša cijena u zadnjih devet godina u tom razdoblju, kaže se u izvještaju Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, o tržištu stoke, mesa i mesnih prerađevina. Cijene žive teladi više su i u usporedbi prvih osam mjeseci ove godine s istim prošlogodišnjim razdobljem i to u prosjeku za 17 posto, odnosno 3,44 kune po kilogramu. Značajno povećanje cijena bilježi se kod odojaka. Cijene su od 14 do 20 kuna za kilogram žive vage, ovisno o kakvoći i pasmini. U odnosu na prošlu godinu cijene su više za 24 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙