FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ronaldinho "Ambasador protiv gladi"

BARCELONA, 16. rujna 2005. (Hina/STA) - Brazilska nogometna zvijezda,Ronaldinho aktivno se uključio u program Ujedinjenih naroda (UN) zapomoć djeci i postao je "Ambasador protiv gladi".
BARCELONA, 16. rujna 2005. (Hina/STA) - Brazilska nogometna zvijezda, Ronaldinho aktivno se uključio u program Ujedinjenih naroda (UN) za pomoć djeci i postao je "Ambasador protiv gladi".

"Odrastao sam okružen djecom koja su bila vrlo siromašna i znam što znači glad. Imao sam sreće što sam se počeo baviti nogometom koji me spasio i sretan sam što mogu pomoći djeci koja nisu imala sreće kao ja," kazao je Ronaldo de Assis Moreira, poznatiji kao Ronaldinho.

Vezni igrač brazilske vrste i Barcelone, odrastao je u jednom od najsiromašnijih kvartova Porto Alegrea, na jugu Brazila. Otac mu je preminuo kada je imao osam godina i u djetinjstvu mu nije bilo lako. Financijska situacija u obitelji se popravila kada je njegov stariji brat potpisao ugovor za Gremio. Ronaldinho je pak svoj nogometnu put započeo u istom klubu, a prvi profesionalni ugovor potpisao je 1997. godine. Već dvije godine kasnije preselio je u francuski Paris St Germain, a od 2003. godine je član Barcelone.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙