FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski Vrhovni sud: Hamdija Issac bit će izručen Britaniji

RIM, 13. rujna 2005. (Hina/AR) - Talijanski Vrhovni sud odobrio je uutorak izručenje britanskim vlastima Hamdija Issaca (27), uhićenog uItaliji 29. srpnja.
RIM, 13. rujna 2005. (Hina/AR) - Talijanski Vrhovni sud odobrio je u utorak izručenje britanskim vlastima Hamdija Issaca (27), uhićenog u Italiji 29. srpnja.

London je zatražio izručenje Hamdija Issaca zbog optužbe da je sudjelovao u neuspjelom atentatu, zajedno s još trojicom terorista, na londonsku podzemnu željeznicu 21. srpnja. Članovi Vrhovnog suda odbili su žalbu obrane Hamdija Issaca. Njegova odvjetnica Antonietta Sonnessa tražila je da se odbije izručenje i da se Hamdiji Issacu sudi u Italiji.

Odvjetnik Paolo Iorio, koji je predstavljao britansku stranu, izjavio je da će Issac biti predan "narednih dana" i dodao da je Vrhovni sud "u cijelosti prihvatio razloge Velike Britanije" na osnovi kojih je zatraženo njegovo izručenje.

Hamdi Issac se trenutačno nalazi u rimskom zatvoru Rebibbia i bit će izručen u roku od 10 dana. Odvjetnica Sonnessa je za Hamdiju Issaca kazala da postavljanjem eksploziva nije imao namjeru izazvati pogibiju ljudi već samo zastrašivanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙