FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkriveni njemački "eksplozivni slatkiši"

LONDON, 5. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Srećom, eksplozija naprave uvoćnom sirupu u Turskoj spriječena je prije nego je itko stradao, ališto raditi ako se u čokoladici nalazi ručna granata ili pojedetezapaljive čokoladne bombone?
LONDON, 5. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Srećom, eksplozija naprave u voćnom sirupu u Turskoj spriječena je prije nego je itko stradao, ali što raditi ako se u čokoladici nalazi ručna granata ili pojedete zapaljive čokoladne bombone?

Tajni dosje iz arhiva britanskih obavještajnih službi objavljen ovaj tjedan pokazuje genijalne metode za prikrivanje bombi koje su "izmislili" Nijemci tijekom Drugog svjetskog rata.

Britanska obavještajna služba počela je ovaj tjedan s otvaranjem dosjea u sklopu novog zakona o slobodi informiranja. Među dosjeima koje je razotkrio Nacionalni arhiv nalazi se pravo blago elegantnih eksplozivnih predmeta nazvanih "kamuflaža za diverzantsku opremu koju koriste njemačke službe za sabotažu".

Nacrti čokoladne ručne granate pokazuju da je napravljena od čelika obučenog u pravu čokoladu te da se aktivira kada se odgrize jedan kraj. Nije poznato je li takva granata ikada proizvedena ili čak upotrijebljena.

Dosje sadrži i fotografije zapaljivih čokoladnih bombona i bombi sakrivenih u različite predmete - od uljnih konzervi, konzervi s hranom do ugljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙