FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena birališta u Norveškoj

OSLO, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Oko 3,4 milijuna Norvežana pozvanoje u ponedjeljak ujutro na parlamentarne izbore, a biračka mjestaotvorena su u 9 sati po mjesnom vremenu, prenose agencije.
OSLO, 12. rujna 2005. (Hina/AFP) - Oko 3,4 milijuna Norvežana pozvano je u ponedjeljak ujutro na parlamentarne izbore, a biračka mjesta otvorena su u 9 sati po mjesnom vremenu, prenose agencije.

Državljani jedne od najbogatijih zemalja na svijetu izabrat će 169 zastupnika između članova trostranačke konzervativne koalicije koja je do sada bila na vlasti i "crveno-zelenog" saveza što ga predvodi Stranka laburista.

Promatrači smatraju da je ishod izbora vrlo neizvjestan. Istraživanje javnog mišljenja pokazuje da će se između bloka premijera Kjella Magnea Bondevika, 58-godišnjeg luteranskog svećenika na vlasti od 2001., i laburističke oporbe koju predvodi 46-godišnji ekonomist Jens Stoltenberg, voditi neizvjesna borba za glasove.

Politolozi su izvijestili da 10 posto Norvežana odluku o tomu kome će dati glas donosi u posljednji trenutak, na samome biralištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙