FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šestoro teže ozlijeđeno u nesreći autobusa

ŠIBENIK, 11. rujna 2005. (Hina) - Neprilagođena brzina u nepreglednomzavoju uzrok je prometne nesreće u kojoj se na državnoj cesti D1 umjestu Žagrović na predjelu Bulina strana u nedjelju ujutro prevrnuoautobus s poljskim turistima u kojem je šest osoba teže, a šest lakšeozlijeđeno, doznaje se od lokalne policije.
ŠIBENIK, 11. rujna 2005. (Hina) - Neprilagođena brzina u nepreglednom zavoju uzrok je prometne nesreće u kojoj se na državnoj cesti D1 u mjestu Žagrović na predjelu Bulina strana u nedjelju ujutro prevrnuo autobus s poljskim turistima u kojem je šest osoba teže, a šest lakše ozlijeđeno, doznaje se od lokalne policije.

Nakon nesreće 12 osoba je zatražilo liječničku pomoć u Općoj bolnici Knina. Šestoro je zbog teških tjelesnih ozljeda prevezeno u Šibenik i Zagreb radi daljnjeg liječenja u tamošnjim bolnicama, a šestoro lakše ozlijeđenih zadržano je na liječenju u kninskoj bolnici.

Autobus "Kassbohrer" (arhivska fotografija prikazuje drugi autobus), poljskih registracijskih oznaka, prevozio je turiste u Dubrovnik, a prema policijskom izviješću, 34-godišnji vozač P.K., poljski državljanin, izgubio je u zavoju kontrolu nad upravljačem, nakon čega je autobus udario najprije u betonsku, a potom i u metalnu ogradu od koje se odbio i prevrnuo na desnu bočnu stranu na zemljanoj površini izvan ceste.

Prednjim dijelom vozilo se zaustavilo u razini kolnika, a zadnjim iznad provalije duboke oko 400 metara.

U autobusu je bilo 20 putnika starije životne dobi, te dva vozača u dobi od 34 i 43 godine i 65-godišnji turistički vodič. Policija je ranije izvijestila da su bila dvojica vodiča. Svi putnici su poljski državljani.

Protiv vozača autobusa policija će podnijeti kaznenu prijavu.

Zbog prevrnutog autobusa dionica državne ceste D1 Knin-Gračac bila je do 10 sati zatvorena za sav promet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙